Jun
18

Cum se explica eticheta unui parfum natural


by admin
posted in blog
3 Comments

Probabil v-ati pus intrebarea de ce lista de ingrediente a unui parfum natural arata asa: INCI: – Alcohol, Parfum*, Benzyl Benzoate**, Cinnamal**, Limonene**, Linalool**.

De ce apare cuvantul “parfum”, “benzyl benzoate” si altele daca producatorul spune ca in compozitia lui nu exista decat uleiuri esentiale si extracte aromatice si multe altele.

Sa detaliem deci. Vom lua ca exemplu apa de toaleta INCEPTION a carei lista de ingrediente am trecut-o mai sus.

Pe romaneste, ingredientele principale sunt: alcool din cereale, ulei esential de patchouli, ulei esential de lavanda, ulei esential de portocala rosie, ulei esential de scortisoara, extract aromatic pepene galben, extract aromatic piersica. Am spus ingrediente principale deoarece mai exista cateva uleiuri esentiale modificatoare de aroma in compozitie pe care am ales sa nu le dezvalui din motive lesne de inteles. Dar nu va ingrijorati, sunt uleiuri esentiale care au rol modificator (imblanzesc aroma puternica de patchouli si taie din dulceata scortisoarei:)

Dar chiar daca traim in Romania, legea obliga producatorii ca pe ambalaj sa fie trecuta lista de ingrediente respectand nomenclatorul international de ingrediente cosmetice adica INCI. Asadar, nu putem scrie “ulei esential de…” Pe langa asta, compozitia parfumata (in cazul nostru amestecul de uleiuri esentiale) trebuie sa apara pe eticheta sub forma cuvantului “parfum”

Asadar, lucrurile se schimba iar conform INCI, eticheta ar trebui sa arate asa: alcohol, parfum.

Dar uleiurile esentiale au si ele compozitia lor. De exemplu, uleiul esential de portocala dulce contine in principal:
limonene (95.80%), myrcene (1.89%), alpha-pinene (0.53%), sabinene (0.55%), delta-3-carene (0.22%), linalol (0.53%), octanal (0.09%), geranial (0.02%). O parte din acesti constituenti chimici sunt considerati alergeni. Drept urmare, UE a elaborat o lista cu 26 alergeni prezenti in mod natural in uleiurile esentiale care trebuie sa apara pe eticheta daca produsul cosmetic respectiv il contine (in forma pura sau sub forma unui ulei esential)

alergeni

Asadar, avand in vedere uleiurile esentiale din compozitie, mai trebuie sa adaugam si benzyl benzoate, cinnamal, limonene, linalool chiar daca se gasesc in mod natural in uleiurile esentiale pe care apar deja pe eticheta sub forma “parfum”. Sper ca am fost destul de clara. Daca nu feel free sa-mi puneti orice fel de intrebare, va raspund cu cel mai mare drag.

In concluzie, nu va ingrijorati. Lista de ingrediente este doar o chestiune de legislatie cosmetica. Parfumurile Les Essences d’Amelie au fost, sunt si vor ramane 100% naturale manufacturate cu drag si multa pasiune pentru cei care isi doresc aroma deosebite, neconventionale.

PS: Nu uitati de promotia noastra: achizitioneaza oricare 4 testere iar la prima comanda de parfum full-size noi iti returnam contravaloarea lor integral !


Comentarii

 1. Simona June 18, 2013 at 09:54

  se listeaza compusii alergeni in functie de procentul total in compozitie (daca depaseste ,sa zicem, 0,1%), sau indiferent de procentul in care se afla (0,01% deexemplu) trebuie listati pe etichete?

 2. Adina June 18, 2013 at 10:14

  Multumim pentru toate aceste detalii pretioase. Nu stiam ca exista atat de multi alergeni.
  Interesant articolul.

 3. admin June 18, 2013 at 12:21

  Simona, uita-te la fraza de la inceputul tabelului de alergeni :)

Postează un comentariu
Nume
E-mail

Comentariu

Scrie codul din imagine pentru a dovedi ca nu faci spam. Daca nu intelegi da Click pe imagine pentru a auzi cuvantul pronuntat.

Click pentru a auzi care este cuvantul din imagine.