• Termeni si Conditii

  Navigarea pe site, furnizarea informatiilor personale si plasarea unei comenzi catre  Les Essences d’Amelie reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile detaliate in paragrafele urmatoare.

  SC ESENZZE SRL este inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 27045. 

   

  TERMENI SI CONDITII
  1. GENERALITATI
  1.1. Prezentele clauze sunt valabile pentru afacerile comerciale desfasurate de:

  SC ESENZZE SRL, str.Calea Republicii, nr.82, bl.U2, et.1, ap.11, Marghita, Bihor;

  CUI: RO29036088, J05/1563/2011, mail: contact@les-essences-damelie.ro numita in continuare Furnizor, si persoana fizica care lanseaza o comanda folosind platforma site-ului Les Essences d’Amelie sau prin alte modalitati mentionate in mod expres in cuprinsul prezentului contract si care achizitioneaza produsele comercializate de Furnizor, denumit in continuare Client.
  1.2. Acestea constituie cadrul in care se desfasoara relatiile contractuale intre parti, iar clientul a luat cunostinta de ele prin citirea si acceptarea lor la momentul inregistrarii ca utilizator pe site-ul www.les-essences-damelie.ro si este valabil doar pentru persoane fizice.
  1.3. In cazul in care intre parti s-a incheiat un contract care contine clauze specifice, are prioritate acel contract iar prezentele clauze vin in completarea acestuia in masura in care contractul nu contine dispozitii contrare, care se vor aplica cu prioritate si nu este valabil pentru persoane juridice. In cazul in care se doreste acest lucru, adica facturarea pe persoana juridica se face un alt contract si se discuta termenii si conditiile.
  1.4. Avand in vedere ca dorim sa tratam Clientul cu toata seriozitatea si atentia, corespondenta se poarta pe mail: contact@les-essences-damelie.ro.

  2. DEFINITII
  2.1. Urmatorii termeni vor avea in cuprinsul prezentului contract sensurile mentionate mai jos:
  a. SITE / DOMENIU- toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui calculator/laptop/telefon mobil/tableta/etc ;
  b. CONTINUT – continutul site-ului, precum si al oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Furnizor  prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, precum si orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Furnizorului UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Furnizor intr-o anumita perioada;
  c. SERVICIU – serviciul de comert electronic desfasurat de Furnizor exclusiv pe portiunile publice disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace electronice.
  d. UTILIZATOR – Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare intre Furnizor si aceasta;
  e. CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.
  f. CLIENT – Persoana fizica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Furnizor si acesta, care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de Furnizor si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI;
  g. CONSUMATOR – orice persoana fizica sau grup de persoane constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale
  h. DOCUMENT – prezentul document intitulat Termeni si Conditii de vanzare-cumparare;
  i. NEWSLETTER – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Furnizor intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea FURNIZOR cu referire la informatiile continute de acesta;
  j. TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Furnizor catre Client indiferent de modalitatea de livrare;

  3. OBIECTUL CONTRACTULUI
  3.1. Obiectul contractului priveste comercializarea produselor Furnizorului, conform ofertei sale comerciale intre persoanele fizice si firma SC ESENZZE SRL.
  3.2. Prezentele clauze comerciale sunt aplicabile tuturor operatiunilor de vanzare / cumparare de bunuri incheiate la distanta si realizate prin intermediul modalitatilor mentionate in cuprinsul acestui Document intre persoane fizice si firma noastra.
  3.3. Acest Document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului / continutului / serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu a incheiat cu Furnizorul un alt contract distinct, care se va aplica cu prioritate.
  3.4. La momentul inregistrarii, fiecare Utilizator are obligatia de a citi prezentele clauze. Numai persoanele care isi dau acordul in mod expres pot dobandi calitatea de Utilizatori si/sau Clienti ai Furnizorului.

  4. CONDITII GENERALE DE FOLOSIRE A SITE-ULUI/SERVICIULUI
  4.1. Accesul la SERVICIU se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.les-essences-damelie.ro
  Fololosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele clauze, in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
  4.3. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din aceasta activitate. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului, Furnizorului sau oricarui tert cu care Furnizorului are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
  4.4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:
  4.4.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de Furnizor prin intermediul site-ului, primirea newsletter-ului si/sau comunicarilor din partea Furnizorului de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Furnizorului.
  4.4.2. Furnizorul va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
  4.5. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
  4.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 4.4 si/sau 4.5, acesta poate sa contacteze Furnizorul, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Furnizor destinate acestui scop.
  4.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Furnizor.
  4.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Furnizor si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Furnizorul va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
  4.9. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui Site, cu sau fara o notificare prealabila.
  4.10. Furnizorul nu este raspunzatoare fata de Utilizatori sau fata de orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul Site-ului.
  4.11. Furnizorul poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest Site si nu au caracter retroactiv.
  4.12. Furnizorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale Site-ului/structurii acestuia/serviciilor oferite, preturilor, inclusiv modificari ce ar putea afecta Site-ul si/sau orice parte a continutului Site-ului fara notificare prealabila a Utilizatorilor.
  4.13. Furnizorul isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

  5.CONTINUT SI COPYRIGHT
  5.1. Continutul informativ/imagistic prezentat pe site-ul www.les-essences-damelie.ro este proprietatea intelectuala a acestuia.
  5.2. Clientului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de furnizorului, folosirea continutului sau a oricarei parti din acesta in afara site-ului furnizorului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al furnizorului asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al furnizorului.
  5.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre FURNIZOR si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea furnizorului cu referire la acel continut.
  5.4. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu alte prevederi ale documentului.
  5.5. In cazul in care furnizorul confera Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor parti din continut definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista, si nu reprezinta un angajament contractual din partea furnizorului pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
  5.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea furnizorului si/sau al unui angajat al furnizorului care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
  5.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.
  6. DATE DE CONTACT
  6.1. Furnizorul publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.
  6.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite furnizorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloace electronice; comunicarea ce tine de comenzi se face doar pe e-mail si telefonic.
  6.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea furnizorului de a contacta Utilizatorul sau Clientul.
  6.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate furnizorului se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si furnizorului, Utilizatorul/Clientul consimtind astfel sa primeasca notificarile din partea FURNIZOR in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
  6.5. Furnizorul isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

  POLITICA DE VANZARE ONLINE
  7.1. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.
  7.2. Accesul la serviciu este permis atat vizitatorilor site-ului www.les-essences-damelie.ro cat si oricarui Utilizator care poseda sau isi creeaza un cont si isi stabilesc o parola.
  7.3. Parola fiecarui Utilizator este confidentiala, netransmisibila iar utilizarea parolei de catre o alta persoana decat cea autorizata conduce la anularea accesului in pagina. Fiecare Utilizator este raspunzator de utilizarea inregistrarii sale.
  7.4. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la contul sau.
  7.5. Fiecare Utilizator va sesiza furnizorul in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii sale. Furnizorul nu va fi raspunzator pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre Utilizatori. In cazul in care se constata utilizarea contului unui Utilizator de catre alte persoane, FURNIZOR isi rezerva dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul respectiv si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a Bazei de date.
  7.6. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a limita accesul Utilizatorului / Clientului la serviciu, in functie de comportamentul acestuia fata de FURNIZOR, precum si in situatii in care Utilizatorul foloseste pe site sau in comunicarile cu FURNIZOR un limbaj neadecvat ori produce un prejudiciu material sau de imagine FURNIZOR sau partenerilor sai.
  7.7. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti. In situatia in care se descopera un asemenea fapt, FURNIZOR isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu. De asemenea, in aceasta situatie clientul/clientii care folosesc impreuna un singur cont nu vor mai putea beneficia de ofertele speciale ale FURNIZOR.
  7.8. In cazul in care un client a emis o comanda pe care nu a ridicat-o sau a anulat-o, FURNIZOR isi rezerva dreptul de a bloca contul acelui client, fara notificare prealabila.
  8. PRODUSELE COMERCIALIZATE DE FURNIZOR
  8.1. Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.les-essences-damelie.ro sunt produse noi, in ambalajul lor original si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv FURNIZOR isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a FURNIZOR sau in cazul in care intevin alte probleme care impiedica FURNIZOR sa onoreze comanda. Clientul va fi informat cu privire la data la care produsul va fi disponibil.
  8.2. Preturile prezentate includ TVA (care la acest moment este de 24% din valoarea produsului) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site.
  8.3. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel de pe site.
  8.4. FURNIZOR nu ofera nici o garantie, in afara de cele prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia FURNIZOR de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat in cuprinsul acestui document.

  9. VALABILITATEA PRETURILOR SI A OFERTELOR SPECIALE/PROMOTIONALE
  9.1. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.
  9.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
  9.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
  9.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.
  9.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
  9.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.
  9.7. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, in conformitate cu dispozitiile legislatiei in vigoare.

  10. COMANDA ONLINE
  10.1. Clientul poate efectua comenzi pentru produse comercializate la un moment dat exclusiv pe site.
  10.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
  10.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca FURNIZOR poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de FURNIZOR , in functie de scop/situatie:
  10.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client;
  10.3.2. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor;
  10.3.3. Informarea Clientului cu privire la stadiul livrarii produselor, la conditiile de plata, precum si cu privire la orice probleme care se pot ivi pe parcursul derularii raporturilor contractuale derulate in baza respectivei comenzi.
  10.4. FURNIZOR poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
  10.4.1. Datele furnizate de catre Client, pe site sau in cuprinsul comenzii, sunt incomplete sau incorecte;
  10.4.2. Activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura FURNIZOR si/sau partenerilor acestuia.
  10.5. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care FURNIZOR informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.
  10.6. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
  10.7. Voucherele cadou au o anumita perioada de valabilitate conform informatiilor trimise.
  10.8. Programul de preluare al comenzilor este non-stop pe cale electronica, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 10.00 – 17.00 prin curier rapid sau posta romana in functie de modalitatea de transport aleasa.
  10.9. Comanda telefonica – Clientul /Utilizatorul poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un reprezentant al FURNIZOR de luni pana vineri intre orele 10-18. Termenii si condiitile mentionate in acest DOCUMENT se aplica si in cazul acestor comenzi telefonice.
  10.10 In cazul in care aveti o problema cu o comanda si nu pot fi rezolvata pe mail si doriti mai multe amanunte sau sa clarificati situatia sau doriti o sugestie,clarificare,indrumare va rog sa trimiteti mail la contact@les-essences-damelie.ro

  11. RECLAMATII
  11.1. Reclamatiile trebuie realizate conform prevederilor de mai jos, in caz contrar nefiind luate in seama:
  11.1.1. reclamatiile se transmit in scris;
  11.1.2. reclamaţii se transmit în maxim 48 ore de la data livrarii catre client si dupa acest termen nu mai este valabila reclamatia
  11.1.3. reclamaţia va fi însoţită de date concrete legate de numărul comenzii, numărul facturii, numărul coletelor, modalitatea de transport, motivul reclamaţiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamaţie, pretenţiile clientului.
  11.2. In cazul in care un produs ajunge defect la Client, acesta trebuie trimis catre FURNIZOR in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si chitanta de la curier. In cazul in care produsele sunt returnate catre FURNIZOR neinsotite de aceste documente, produsele pot fi restituite solicitantului/expeditorului fara ca FURNIZOR sa solutioneze cererea.
  FURNIZOR va raspunde reclamatiei în termen de max. 5 zile de la primirea acesteia. In vederea solutionarii reclamatiei, FURNIZOR poate sa decida:
  11.2.1 respingerea reclamatiei;
  11.2.2. remedierea mărfii reclamate pe cheltuiala sa;
  11.2.3. acordarea unui rabat;
  11.2.4. înlocuirea mărfii sau returnarea acesteia.
  11.3 Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata, prelucrata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei. Prezenta enumerare nu este limitativa.
  11.4. Clientul nu este indreptatit sa solicite daune interese cu privire la calitatea sau cantitatea marfurilor achizitionate de la FURNIZOR daca nu a respectat procedura de reclamatie sus-mentionata.
  12. RETURNAREA PRODUSELOR
  12.1. “Consumatorul,persoana fizica are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.G. 130/2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit. e.
  “Clienti” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.
  12.2. Clientul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in afara de celelalte cazuri prevazute expres in prezentul document sau in legislatia aplicabila, in urmatoarele situatii:
  12.2.1. Produsul livrat nu este conform cu specificatiile de pe site;
  12.2.2. Coletele prezinta deteriorari severe;
  12.2.3. Produsele au fost livrate gresit;
  12.3. Consumatorul este obligat sa notifice FURNIZOR intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin email ca si mijloc de comunicare la adresa contact@les-essences-damelie.ro, cu specificarea motivului returnarii.
  12.4. Consumatorul este obligat sa notifice FURNIZOR intentia sa de a-i fi inlocuite produsele achizitionate in termen de maximum 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor,
  12.5. Clientului care a notificat FURNIZOR ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate catre FURNIZOR in maximum 10 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, in caz contrar FURNIZOR considerand cererea de returnare ca fiind invalida/fara obiect.
  12.6. Consumatorul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract numai insotit de ambalajul original, copie dupa chitanta si chitanta de la curier in original. Prodului trebuie sa prezinte eticheta originala
  12.7. In cazul returnarii unui produs care nu se afla in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit), FURNIZOR va considera returul ne-valid si va fi indreptatita sa refuze restituirea pretului.
  12.8. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va realiza in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului,in acest cost intrand doar valoarea produselor,nu si transportul aferent comenzii.
  12.9. In cazul in care Clientul solicita inlocuirea produsului cu unul identic, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
  12.10. In cazul in care Clientul a returnat un produs si solicita inlocuirea iar FURNIZOR nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, aceasta va oferi Clientului contravaloarea produsului sau alt produs in cazul in care Clientul accepta acest lucru.
  12.11. Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre Client, nu se ramburseaza.
  12.12. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Client.

  13. NEWSLETTER
  13.1. Abonare si dezabonarea la buletinul informativ / newsletter-ul site-ului www.les-essences-damelie.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare.
  13.2. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si respecta reglementarile privind Comertul Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala, astfel cum sunt acestea stabilite de legislatia romana si internationala.
  13.3. Primirea buletinului informativ / newsletter presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord. Utilizatorul poate de asemenea sa isi manifeste acordul privind primirea buletinului informativ la momentul deschiderii unui cont de Utilizator.
  13.4. Datele preluate de la Utilizator sau Client in scopul expedierii buletinului pot fi folosite de catre FURNIZOR in limitele Politicii de confidentialitate.
  13.5. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment astfel:
  13.5.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit;
  13.5.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului;
  13.5.3. Prin contactarea FURNIZOR , conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
  13.6. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.
  13.7. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea FURNIZOR sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
  13.8.FURNIZOR nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului niciun alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al FURNIZOR, la momentul expedierii buletinului.
  13.9. Utilizarea newsletter-ului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document. FURNIZOR detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si cele aplicabile informatiilor publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.
  13.10. Abonatii newsletter-ului FURNIZOR pot retrimite aceste comunicari comerciale altor persoane numai pe propria raspundere si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului FURNIZOR mesajele comerciale se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, FURNIZOR nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.
  13.11. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

  14. LIMITARE DE RESPONSABILITATE
  14.1. Persoanele care utilizeaza site-ul accepta in mod expres si implicit ca sunt de acord cu faptul ca utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. FURNIZOR se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, referitoare la utilizarea site-ului.
  14.2.FURNIZOR nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu, etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.
  14.3. FURNIZOR nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca informatiile continute de site vor implini toate cerintele Utilizatorilor, ca serviciile informatice pe care se bazeaza functionarea site-ului vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori, calitatea oricaror informatii obtinute prin intermediul site-ului va satisface toate cerintele Utilizatorilor, orice eroare de program va fi corectata, precum si orice alte aspecte similare.
  14.4. FURNIZOR nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris FURNIZOR.
  14.5. FURNIZOR nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
  14.6. FURNIZOR este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al FURNIZOR atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
  14.7. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.
  14.8. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului.
  14.9. FURNIZOR depune eforturi permanente pentru a asigura o buna functionare si o maxima securitate a acestui Site. Cu toate acestea FURNIZOR nu isi asuma nici o obligatiei si nu garanteaza in nici un fel ca acest site este in mod permanent operational si lipsit de orice defecte functionale.
  14.10. Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde postari ale Utilizatorilor, raspunderea asupra continutului acestor postari revine in intregime autorilor acestora. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a nu face publice acele postari care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, clientilor, partenerilor sai sau tertilor.
  14.11. FURNIZOR nu garanteaza in nici un mod ca documentele, fisierele sau orice alte pachete de date care sunt continute sau au legatura cu acest site nu contin virusi si nu va avea nici o responsabilitate pentru nici un fel de prejudiciu actual sau viitor cauzat de sau prin intermediul acestui site. In consecinta, pentru protectia sa, orice Utilizator al acestui site trebuie sa utilizeze un program antivirus atunci cand utilizeaza site-ul.
  14.12. FURNIZOR nu isi asuma angajamentul sa aduca la zi informatiile si materialele de pe Site cu o anumita frecventa/periodicitate. Informatiile pot suferi schimbari oricand si fara aviz si vor putea fi incorporate in urmatoarele modificari ale Site-ului, care vor fi realizate in functie de posibilitatile FURNIZOR.
  14.13.FURNIZOR nu va fi raspunzatoare pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire a datelor sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca FURNIZOR a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
  i. utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor publicate pe Site;
  ii. acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului;
  iii. declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor Site-ului si/sau Continutului;
  iv. orice alta problema legata de continutul Site-ului.

  15. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
  15.1. FURNIZOR garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre FURNIZOR pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre FURNIZOR nu implica obligatie din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@les-essences-damelie.ro  sau prin posta la adresa specificata pe site.
  15.2. Informatiile furnizate catre FURNIZOR sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. FURNIZOR nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.
  15.3. FURNIZOR certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia clientilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ): dreptul de a cere FURNIZOR sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit; dreptul de a cere FURNIZOR sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001; dreptul de a cere FURNIZOR sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale; dreptul de a cere FURNIZOR sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.
  Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@les-essences-damelie.ro sau prin posta, la adresa indicata pe site. Mai multe informatii despre protectia datelor personale sunt cuprinse in sectiunea „Protectia datelor”.
  15.4. FURNIZOR nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.
  15.5. FURNIZOR nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale (cu exceptia datelor solicitate la momentul deschiderii contului de utilizator, in masura in care aceste date ar putea fi considerate confidentiale), conturi/carduri bancare sau parole personale.
  15.6. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
  15.7. FURNIZOR declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele FURNIZOR. Clientul sau Utilizatorul va informa FURNIZOR asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
  15.8. FURNIZOR nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de catre FURNIZOR prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
  15.9. FURNIZOR nu garanteaza in nici un mod securitatea si/sau confidentialitatea nici unei informatii transmise prin orice mijloace de comunicatii electronice catre Site sau catre adresele de e-mail ale operatorului/administratorului Site-ului, ci numai faptul ca FURNIZOR nu va face publice datele respective.
  15.10. FURNIZOR se obliga sa nu faca publice adresele de e-mail ale Utilizatorilor si sa nu le dezvaluie unor terte parti, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
  15.11. FURNIZOR nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

  16. FORTA MAJORA SI LITIGII
  16.1. Exceptand cazurile in care s-a prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
  16.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
  16.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
  16.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
  16.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 16.3.

  17. LEGEA APLICABILA. LITIGII
  17.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc site-ului si/sau al oricarui continut trimis de catre FURNIZOR Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele “Termeni si conditii de utilizare”. FURNIZOR nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.
  17.2. Prezentul document va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.
  17.3. Prezentele conditii constituie singurul instrument juridic probant pentru solutionarea eventualelor litigii între parti pe cale amiabila ori, în caz de neîntelegere, prin actiune în justitie în daune interese adresata instantei competente.
  17.4. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” sau la executarea obligatiilor contractuale care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si FURNIZOR se va rezolva pe cale amiabila.
  17.5. Daca rezolvarea amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta, in conformitate cu legile romane in vigoare.
  17.6. Daca oricare dintre prevederile prezentelor conditii este sau devine nula, celelalte prevederi raman valabile. Orice prevedere nula va fi substituita cu o prevedere similara in sensul si scopul celor aratate mai sus.

  18. DREPTURI DE AUTOR
  18.1. Intregul continut al Site-ului reprezinta proprietatea FURNIZOR, fiind protejat prin legislatia romana si internationala privind drepturile de autor.
  18.2. Accesul la Site este oferit liber, cu exceptia paginilor destinate in mod exclusiv Utilizatorilor.
  18.3. Toate drepturile de autor pentru informatiile existente pe acest Site este detinut de FURNIZOR sau de partenerii sai.
  18.4. Nici un material de pe acest Site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, exprimata prin acord scris al FURNIZOR.
  18.5. Continutul acestui Site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe Site sunt protejate de legea dreptului de autor sau alte reglementari legale in domeniul proprietatii intelectuale si sunt proprietatea FURNIZOR.
  18.6. Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea informatiilor existente pe Site sau a unei parti din acestea, accesul sau folosirea informatiilor puse la dispozitie de FURNIZOR prin intermediul Site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, poate atrage raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.
  18.7. Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe Site, postat de FURNIZOR, de catre Utilizatori sau de catre oricare alte terte persoane, violeaza drepturile de autor sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa de e-mail contact@les-essences-damelie.ro
  18.8. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea si utilizarea acestui Site si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate, daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea Site-lui, a continutului sau securitatii acestuia, sau incercarea de a afecta in mod negativ interesele serviciile si/sau angajatii FURNIZOR sau ale partenerilor sai.

  19. LEGATURI CATRE ALTE SITE-URI
  19.1. FURNIZOR poate furniza autorizat, prin intermediul Site-ului, legaturi (“link”-uri) catre alte pagini sau resurse existente pe internet. Pe Site pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau altele asemenea.
  19.2.FURNIZOR nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la conditiile de utilizare, continutul, materialele, produsele si serviciile incluse in nici unul dintre aceste Site-uri sau la care pot face trimitere in orice mod aceste site-uri. Accesarea acestor site-uri se face pe riscul exclusiv al celui care le acceseaza.
  19.3. FURNIZOR nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.
  19.4. Este interzisa crearea de legaturi intre acest Site si alte site-uri sau invers, fara un acord prealabil scris al FURNIZOR.
  19.5. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul scris explicit al FURNIZOR, aceasta nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care Site-ul ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest Site de catre alte persoane decat cele autorizate de FURNIZOR si isi rezerva dreptul de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a oricarei actiuni de acest tip care nu are acordul sau prealabil.

  20. Dispozitii finale
  20.1. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.
  20.2. FURNIZOR nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
  20.3. FURNIZOR isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.
  20.4. Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.les-essences-damelie.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
  20.5. La o comanda anulata sau neridicata, contul Utilizatorului se va bloca iar acesta nu va mai avea aveti acces la comenzi. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti.
  20.6. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.les-essences-damelie.ro, Clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.